Klantreis met een dikke glimlach
Advies, ontwerp en offerte
Eén van onze adviseurs ontvangt je hartelijk op het tijdstip waarop jij je afspraak hebt gemaakt. Omdat je een afspraak hebt gemaakt heeft de adviseur alle tijd voor jou.
Samen bespreken jullie al je wensen en op basis hiervan maakt de adviseur een ontwerp.
Daarna ga je in de showroom keuzes maken voor kleuren en materialen voor de invulling van jouw droomkeuken. Vervolgens wordt alles uitgewerkt in een heldere offerte.
Je krijgt jouw offerte mee naar huis zodat je er thuis nog eens rustig naar kunt kijken en zonder enige druk van onze kant een besluit kunt nemen.
Je besluit met ons in zee te gaan, en dan?
1. Offerte tekenen voor akkoord
Je bent blij met de keuzes die je gemaakt hebt, je bent enthousiast over onze offerte en je hebt vertrouwen in ons als keukenleverancier.
Kortom, je bent er uit!
Wanneer wij de voor akkoord getekende offerte in ons bezit hebben dan kunnen we de volgende stappen in gang gaan zetten.
2. Voorbereidende werkzaamheden afstemmen
Als het goed is dan blijkt uit de offerte al welke eventueel aanvullende werkzaamheden wij ook voor jullie mogen verzorgen.
Om dit allemaal in goede banen te kunnen leiden en om zeker te weten dat er geen misverstanden ontstaan over wie er wat doet en wanneer, gaan we dit als eerste definitief met je afstemmen.
3. Leverweek bepalen
Nadat je ons opdracht hebt gegeven om aan jou de keuken te mogen leveren, spreken wij met jou een week af waarin de keuken bij jou geleverd en eventueel gemonteerd zal worden.
Om dit goed te kunnen plannen is het voor ons van belang dat we zeker weten dat deze week niet alleen voor ons, maar ook voor jou haalbaar is (rekening houdend met de voorbereidende werkzaamheden).
Los van jouw wensen is de leverdatum ook afhankelijk van de levertijden van de leveranciers van de keukenonderdelen.
4. Inmeten van de ruimte
Vervolgens maken we een afspraak om de keukenruimte in kaart te brengen. Ik kom hiervoor persoonlijk bij je langs om de muren, ramen, deuren etc. in te meten, zodat ik precies weet hoe ik de keuken passend kan krijgen.
Tip: zorg er voor dat de keuken makkelijk begaanbaar is en het huidige werkblad zoveel mogelijk vrij is zodat ik eenvoudig met de laser van muur naar muur kan meten.
Graag hoor ik ook of er zaken aangepast gaan worden. (Wordt er een muur verplaatst? Raam aangepast? Tegelwerk verwijderd? Vloer opgehoogd? Plafond verlaagd? Etc.) Dit heeft namelijk gevolgen voor jouw nieuwe keuken.
Hierna ga ik de keuken exact intekenen. Hieruit volgt ook het leidingadvies.
5. Demontage oude keuken
In de meeste gevallen zal de bestaande keuken verwijderd worden bij aanschaf van een nieuwe. De meeste mensen verzorgen dit zelf, maar het kan natuurlijk ook dat je ons daar opdracht voor hebt gegeven, in dat geval regelen wij dit.
Tip: Zet jouw oude keuken op marktplaats. Op deze manier heeft iemand anders er plezier van en hoef je de keuken niet weg te gooien. En zelfs met de demontage kun je hierbij wellicht nog hulp krijgen van de nieuwe eigenaar.